flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд завершив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням громадянина України Л. у колабораційній діяльності.

23 жовтня 2023, 12:25

Особу Л. визнано винуватим у тому, що він  будучи громадянином України, перебуваючи на посаді командира відділення 68 державної пожежно-рятувальної частини 11 Державного пожежно-рятувального загону Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (68 ДПРЧ 11 ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області), діючи умисно, ігноруючи передбачений Конституцією України громадянський обов’язок щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, з метою добровільного зайняття посади в незаконних правоохоронних органах так званої «донецької народної республіки», створеної на тимчасово окупованій території України, у березні 2022 року, під час вторгнення військ російської федерації на територію Донецької області і активних бойових дій на території Волноваської міської територіальної громади, умисно не вибув з іншими працівниками 68 ДПРЧ 11 ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області на підконтрольну Україні територію та у період часу з березня 2022 року по 08.04.2022 року пішов на співпрацю з державою - агресором та її окупаційною владою і шляхом подачі особистої заяви та пакету документів відповідно до наказу № 741 від 08.04.2022 року добровільно зайняв посаду у правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території України, а саме - «Командира отделения 69 пожарно-спасательной части государственного бюджетного учреждения «пожарно-спасательный отряд г. Волноваха Министерстве по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий донецкой народной республики» в м. Волноваха Донецької області.  

За  скоєння кримінального правопорушення  передбаченого частиною 7 статті 111-1 КК України  йому обрано покарання   у виді 13 (тринадцяти) років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади у правоохоронних органах терміном на 12 (дванадцять) років з конфіскацією всього майна.

Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження ( у відсутності обвинуваченого, який переховується від слідства і суду на окупованій території) за обов’язкової участі захисника .

Вирок суду не набув законної сили і  на нього може бути подана апеляційна скарга в порядку та строки визначені ст.395 КПК України, протягом 30 днів з дня проголошення .