flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Личаківський районний суд м. Львова завершив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням громадянки України Ф. у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України у м. Львові.

04 березня 2024, 12:16

Особу Ф. визнано винуватою у тому, що вона, будучи громадянкою України, переселившись із сім’єю із окупованої території України до міста Львова, 22 жовтня 2022 року о 08 год. 12 хв., в період дії воєнного стану, перебуваючи по вул. Юрія Руфа у м.Львові, використовуючи особистий мобільний телефон марки Xiaomі, ModelM1807E8A, зробила скрін-шот програми GoogleMaps, після чого обвела маркером  територію парку «П…» у м.Львові (назва парку та адреса не оприлюднюються в силу вимог ст.8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»), в якому розташовуються підрозділи ЗС України та військові формування, які утворені відповідно до законів України, що беруть участь у відсічі збройної агресії російської федерації проти України, з можливістю їх ідентифікації на місцевості, та за допомогою месенджера «Telegram», не раніше 22 жовтня 2022 року (більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено) несанкціоновано поширила вказаний скріншот своїй сестрі - громадянці України Ч. 08.06.1998 р.н., яка фактично проживає на території російської федерації, яка в свою чергу поширила вказаний скріншот військовослужбовцю збройних сил російської федерації  Снєговському В.С. з метою завдання ракетних ударів по зазначеному об’єкту. 

 За  скоєння кримінального правопорушення  передбаченого частиною  2 статті 114-2 КК України  їй  обрано покарання  у виді 6  ( шести) років  позбавлення волі.

Вирок суду не набув законної сили і  на нього може бути подана апеляційна скарга в порядку та строки визначені ст.395 КПК України, протягом 30 днів з дня проголошення.