flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик у судове засідання Гурного Андрія Богдановича

Личаківський районний суд м. Львова викликає Гурного Андрія Богдановича (місце проживання: 79495, м. Львів-Винники, вул. Кільцева, 2а/86), як відповідача по справі (463/10322/20) за позовом Гурної Катерини Михайлівни до Гурного Андрія Богдановича про розірвання шлюбу, в судове засідання, що відбудеться 11 червня 2021 року о 15 год. 00 хв. у приміщенні суду за адресою: 79007,  м. Львів, вул. Б.Лепкого, 16, зал судових засідань №12.

 

Учасники судового процесу зобов'язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з'явилися в судове засідання без поважних причин.

 

Наслідки нез'явлення за викликом суду

Повідомляємо, що відповідно до ст. 223 ЦПК України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі:

1) неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки;

2) повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), крім відповідача, незалежно від причин неявки;

3) неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з’явилася особа, яку він представляє, або інший її представник;

4) неявки в судове засідання учасника справи, якщо з’явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов’язковою.

У разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Відповідно до ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов’язані з’являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов’язковою. Відповідно до ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку невиконання процесуальних обов’язків. У випадку повторного чи систематичного невиконання процесуальних обов’язків суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

 

Суддя Нор Н.В.

05.05.2021 р.