flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочали роботу окремі підсистеми (модулі) ЄСІТС

05 жовтня 2021, 10:23

Розпочали роботу окремі підсистеми (модулі) ЄСІТС

 

Від сьогодні, 5 жовтня 2021 року, починають офіційно функціонувати нові підсистеми (модулі) ЄСІТС (Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи).

Так, рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21, затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС, до яких належать Підсистема «Електронний кабінет»,  Підсистема «Електронний суд»  та Підсистема відеоконференцзв’язку.

Про роботу та особливості функціонування вказаних модулів можна ознайомитись тут.

Також з початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до вимог процесуального законодавства (пункту 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, пункту 6 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, пункту 6 статті 14 Цивільного процесуального кодексу України) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку.

Здійснити реєстрацію офіційної електронної адреси в ЄСІТС слід за веб-посиланням – https://cabinet.court.gov.ua.

Ознайомитися з інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням – https://wiki.court.gov.ua.