flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора та постановив ухвалу про здійснення спеціального досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Киви Іллі Володимировича

20 квітня 2022, 14:26
Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора та постановив ухвалу про здійснення спеціального досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Киви Іллі Володимировича, 02.06.1977 року народження, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 436-1, ст. 436 КК України.
З матеріалів клопотання встановлено, що підозрюваний Кива Ілля Володимирович виїхав та перебуває на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, а саме: на території російської федерації, а також переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та оголошений у міжнародний розшук, останньому в порядку ч.6 ст.193 КПК України ухвалою слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова від 08.04.2022 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя прийшов до висновку, що матеріали досудового розслідування надані прокурором, дають достатні та безсумнівні підстави вважати, що підозрюваний Кива І.В. умисно переховується від слідства та суду на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, а саме: на території російської федерації з метою ухилення від кримінальної відповідальності, у зв'язку з чим до кримінальної відповідальності у загальному порядку, його притягнути не неможливо, а тому надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні.
У відповідності до положень ч.6 ст.297-4 КПК України, відомості щодо підозрюваного Киви Іллі Володимировича, стосовно якого слідчим суддею постановлено ухвалу про здійснення спеціального досудового розслідування, невідкладно, але не пізніше 24 годин після постановлення ухвали, мають бути внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і опубліковані в засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.