flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про бездуховність і дикий капіталізм...

17 квітня 2018, 17:17

Про бездуховність і дикий капіталізм...

  Сьогодні Личаківський районний суд м.Львова частково задовольнив вимоги позивача та зобов'язав відновити водопостачання до квартири і стягнув моральну шкоду - з одного комунального підприємства, яке незаконно за борги припинило водопостачання - 15 тис. грн., з іншого, яке перекрило воду без достатніх підстав - 5 тис. грн.

Позивач звернулася із позовом до трьох міських комунальних підприємств, які припинили подачу води у її квартиру, спочатку за комунальні борги на 9 місяців, а згодом на три роки у зв'язку з тим, що труби у квартирі позивача прогнили і вона затоплює квартиру інших мешканців. Фабула проста. Позивач має не прості хвороби, стала інвалідом 2 групи, займає невеличку квартиру, яка не ремонтувалася не роки, а віки, грошей на ремонт не має, бо ледь виживає на невеличку пенсію. Через попередні борги оформити субсидію не може. У 2014 році ЛКП позивачу перекрило подачу води до квартири за борги. Десятки звернень у різні інстанції, але одні відписки: «воду включимо, коли погасите борги». Тоді долучилася прокуратура, провели перевірку, зробили припис про порушення вимог законодавства, бо відключати квартиру від водопостачання за борги не можна. Через 9 місяців воду включили. Але через три місяці приїхала аварійна служба і знову перекрили воду у квартирі позивача, бо труби прогнили і вода тече та ніби затоплює сусідів. З березня 2015 року у квартирі позивача вода подається лише у бачок в туалеті.

На запитання як же людина має жити без води, представник одного із комунальних підприємств відповів просто: «може набирати із туалетного бачка...» Ходити по воду у інший будинок позивач точно не мала змоги, бо ледь доходила на 3 поверх у судове засідання, просила не призначати справу раніше 11 години, бо не встигне добратися. Звичайно пояснення відповідачів з посиланням на вимоги Цивільного Кодексу України, що власність зобов'язує і позивач має ремонтувати і вчасно міняти труби у квартирі. Але якщо не має за що? За ці три роки сотні комісій і ніхто не запропонував замінити цей метр труби... Стаття 3 Конституції України проголошує - Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

В даній ситуації людська гідність вимірюється у вартість метра труби...

Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 30 днів з часу складення повного судового рішення.