flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У зв’язку з відмовою прокурора від підтримання державного обвинувачення суд закрив кримінальне провадження

29 листопада 2019, 16:33

У зв’язку з відмовою прокурора від підтримання державного обвинувачення суд закрив кримінальне провадження

 

Сьогодні Личаківський районний суд м.Львова закрив кримінальне провадження про обвинувачення заступника головного лікаря з медичної частини Львівської обласної клінічної лікарні у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України) – у зв’язку з відмовою прокурора від підтримання державного обвинувачення.

В результаті судового розгляду прокурор дійшов до переконання, що пред’явлене В. обвинувачення не підтверджується, тому подав постанову про відмову від підтримання державного обвинувачення та просив кримінальне провадження закрити.

Згідно з обвинувальним актом В. обвинувачувалась в тому, що, обіймаючи посаду заступника головного лікаря з медичної частини Львівської обласної клінічної лікарні та будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, та на яку згідно з посадовою інструкцією покладено повноваження безпосереднього керівництва діяльністю завідувачів відділеннями, діагностичними службами та лабораторіями лікарні, а також безпосереднього керівництва лікувально-діагностичним процесом, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою одержання неправомірної вигоди та незаконного збагачення, протягом 2014-2016 років вимагала та одержала неправомірну вигоду на загальну суму понад 10 тисяч гривень.

Ухвала суду законної сили не набрала та протягом семи днів з дня її оголошення може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду.

За кілька днів з текстом ухвали можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень  http://www.reyestr.court.gov.ua/, вказавши у полі «Справа №» 463/876/17.