flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Використовувати нецензурну лексику – дорого!

13 березня 2020, 09:57

Використовувати нецензурну лексику – дорого!

 

Постановою судді Личаківського районного суду м. Львова Д. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Прояв неповаги до суду або Конституційного Суду України) та застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

За обставинами справи Д. звернувся до слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова зі скаргою на постанову слідчого про відмову у визнанні його потерпілим. Під час розгляду вказаної скарги в судовому засіданні слідчим суддею виявлено ознаки вчинення дій, які можуть свідчити про прояв Д. неповаги до суду. Зокрема, останнім пунктом прохальної частини згаданої скарги Д. з використанням нецензурної лексики зазначив: «в разі якщо дана скарга буде розглядатись такими горе суддями та аматорами від правосуддя як ОСОБА_4 та ОСОБА_5 то прошу останню розглянути без моєї участі попередньо вирішивши питання про відвід цих пінкертонів від слідства. Вважаю, за своє приниження, брати участь в справах при обставинах, коли правосуддя будуть здійснювати такі пройдисвіти та непотріби (використано нецензурну лексику ) як ОСОБА_4 та ОСОБА_5 ».

Таким чином, Д. під час спілкування з судом в межах розгляду скарги на постанову про відмову у визнанні потерпілим в офіційних документах такої справи використав нецензурну, образливу та лайливу лексику, в тому числі по відношенню до суддів Личаківського районного суду м. Львова, що свідчить про явну зневагу до суду, порушивши тим самим вимоги ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Оскільки нецензурна, образлива та лайлива лексика по відношенню до суддів Личаківського районного суду м. Львова, яка висловлена у поданому суду документі жодним чином не підсилює ефективності і переконливості інформації про недовіру суддям, а навпаки, свідчить про культурний вакуум та демонструє неповагу до суду та суддів, тому суддя прийшла до висновку, що в діях Д. наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З таким рішенням погодився і Львівський апеляційний суд та 04 березня 2020 року залишив Постанову Личаківського районного суду м. Львова від 30 грудня 2019 року про притягнення Д. до адміністративної відповідальності без змін, а апеляції громадянина Д. та його захисника – без задоволення.

З судовими рішеннями можна ознайомитись за посиланнями:

Постанова судді Личаківського районного суду м.Львова - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/86737737

Постанова Львівського апеляційного суду – http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/88047056