flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позачергові вибори Президента України

29 травня 2014, 11:34

 

Суддями Личаківського районного суду м. Львова у період проведення позачергових виборів Президента України організовувалося чергування з метою забезпечення, передбаченого ч.5 ст.172 КАС України, права на оскарження рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, що знаходились на території Личаківського району та оперативного вирішення адміністративних справ цієї категорії.

В основному змістом позовних вимог було включення громадян у списки виборців, які згідно з чинним законодавством розглядалися не пізніше як за два дні до дня виборів. Зокрема, суддями Личаківського районного суду м. Львова розглянуто таких 48 адміністративних позовів з яких 43 задоволено, однин позов повернуто і 4 залишено без розгляду. 

Крім цього, у день голосування Личаківським районним судом м. Львова було також розглянуто справу про визнання бездіяльності дільничної виборчої комісії неправомірною.

З приводу роботи судів в цілому та Личаківського районного суду м. Львова, зокрема, під час проведення позачергових виборів Президента України голова Личаківського районного суду м. Львова Гирич С.В. дав телеканалу ЗІК інтерв’ю, яке можна переглянути за посиланням youtu.be/en9M3nF2EB0