flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя обрав запобіжний захід Маргариті Симоньян

11 березня 2022, 13:22

Слідчий суддя обрав запобіжний захід Маргариті Симоньян

Слідчий суддя обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою головній редакторці видання інформаційного агентства «Россия Сегодня» Симоньян Маргариті Симонівні,  яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.2 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

За даними слідства, вона підозрюється у тому, що будучи  головною редакторкою видання інформаційного агентства «Россия Сегодня», за попередньою змовою групою осіб, беручи участь на так званому інтеграційному форумі «Русскій Донбасс», що відбувався 28.01.2021 у м.Донецьк, усвідомлюючи, що держава Україна є суверенною і незалежною, а її території Донецької та Луганської областей в межах існуючого державного кордону України є цілісними і недоторканними, закликала владу Російської Федерації долучити території так званих «ДНР» і «ЛНР» до складу держави Російської Федерації поза порядком визначеним законодавством України. Буквально Симоньян М.С. закликала на згаданому форумі - «Росія, мати, забери Донбас додому». У квітні 2021 року Симоньян М.С. на російській телевізійні передачі «Право голосу» вкотре закликала представників Російської Федерації в порушення порядку встановленого Конституцією України, долучити території України до складу Російської Федерації, а сааме: повторила свою попередню тезу, яку озвучувала на згаданому вище так званому інтегральному форумі «Русскій Донбасс» - «Росія, мати, забери Донбас додому». Також Симоньян М.С. стверджувала, що такі дії Російської Федерації відповідають інтересам держави і російського народу.

Клопотання розглянуто за правилами ч.6 ст.193 КПК України, якою передбачено, що слідчий  суддя розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та може обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного, обвинуваченого лише у разі доведення прокурором наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, а також наявності достатніх підстав вважати, що підозрюваний, обвинувачений  виїхав та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, та/або оголошений у міжнародний розшук.

Відповідно до положень  ч.4 ст. 197 КПК  України, строк дії ухвали не зазначається.