flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Встати, Суд іде!

07 грудня 2022, 15:31

Незважаючи на обставини, життя триває і 05 грудня 2022 року до суду завітали вихованці Академії розвитку особистості «Unique», які взяли безпосередню участь у судовому процесі.

Старшокласники – учасники програм Академії "Ліфт у майбутнє", "Сам собі психолог" та "Master комунікації", спробували себе у ролі одного з фахівців сфер юриспруденції та психології під час ігрового судового засідання. Діти самостійно провели судовий процес із розгляду кримінального провадження, у якому їх ровесник обвинувачувався у крадіжці чужого майна. Згідно з отриманими ролями хтось був суддею, хтось  прокурором, хтось  захисником, а комусь дісталася  роль психолога, представника відділу у справах дітей, органу пробації та відділу ювенальної превенції. Ну і звичайно вони зіграли роль обвинуваченого та потерпілого та їх законних представників. Процес дійсно був змагальний і емоційний, а за його результатами, суд, дослідивши усі докази   ухвалив вирок: «Не винуватий».  

Діти прекрасно впоралися зі своїми завданнями та підтвердили, що освіта повинна бути практичною. Троє з них зацікавились юриспруденцією та виявили бажання пізнати цю науку глибше. Всі учасники гри зізналися, що судочинство це тяжка і дуже відповідальна місія у суспільстві.