flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі про наїзд на пішохода.

03 квітня 2023, 12:47

Сьогодні Личаківський районний суду м.Львова засудив чоловіка, який у листопаді 2022 року, не маючи посвідчення водія, керував автомобілем «Lexus» по вул. Личаківській у м. Львові у напрямку до вул. Пасічної, порушив вимоги Правил дорожнього руху, в результаті чого здійснив наїзд на пішохода, який в цей момент переходив проїзну частину дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу, внаслідок чого потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень помер.

Вироком суду обвинуваченого визнано винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та призначено покарання у виді позбавлення волі терміном на чотири роки. Також задоволено цивільні позови дружини та трьох дітей пішохода. Стягнуто на користь дружини матеріальну і моральну шкоду у розмірі 260 000 грн., а в користь кожної дитини – по 100 000 грн. моральної шкоди.

За кілька днів з текстом вироку можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень  http://www.reyestr.court.gov.ua/, вказавши у полі «Справа №» 463/9215/22.

Разом з тим, вирок суду законної сили не набрав та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.