flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гласність та відкритість судового процесу

03 квітня 2015, 09:44

 Нагадуємо учасникам судового процесу, що Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд» викладено в новій редакції Закон України «Про судоустрій і статус суддів» і  розширено межі принципу гласності, відкритості судового процесу, закріпленого у ст.11 вищевказаного закону.

Так, учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, а також представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання не лише фотозйомку та аудіозапис, а й відеозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду.
Разом з тим, проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав.
Дію вищевказаної норми на практиці перевіряли журналісти телеканалу zik, які також взяли інтерв’ю в голови Личаківського районного суду м.Львова Гирича С.В.  Перегляд телепрограми, яка вийшла в ефір 31.03.2015р. о 21:00 год. можна здійснити за посиланням:   http://zik.ua/tv/video/22802/