flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд касаційної інстанції «поставив крапку» у справі про обвинувачення громадянина Королівства Марокко Шакіба Отмана у вбивстві відомого у Львові лікаря Леона Фрайфельда.

05 червня 2015, 16:51

  

28 травня 2015 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних  і кримінальних справ залишив без змін вирок апеляційного суду Львівської області у кримінальному провадженні про обвинувачення громадянина Королівства Марокко Шакіба Отмана у вбивстві відомого у Львові лікаря Леона Фрайфельда.
Нагадаємо, що 04 березня 2014 року судом присяжних у складі двох професійних суддів Личаківського районного суду м. Львова та трьох присяжних проголошено вирок у кримінальному провадженні про обвинувачення громадянина Королівства Марокко Шакіба Отмана у вбивстві відомого у Львові лікаря Леона Фрайфельда, тобто у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого п.7 ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу України.
Простою більшістю голосів суду присяжних Шакіба Отмана   визнано   невинуватим  у   пред’явленому  обвинуваченні  та   виправдано.
При цьому професійними суддями Личаківського районного суду м. Львова Нором Н.В. та Леньо С.І. у відповідності до ст.391 КПК України було викладено письмово окремі думки, відповідно до яких професійні судді не погодилися з думкою більшості складу суду присяжних про невинуватість Шакіб Отмана у вчиненні даного кримінального правопорушення, яке йому інкриміновано.
Колегія суддів апеляційного суду Львівської області в складі трьох професійних суддів також дійшла висновку про те, що громадянин Королівства Марокко Шакіб Отман винен у вбивстві лікаря Леона Фрайфельда, та, скасувавши вирок Личаківського районного суду м.Львова,  призначила покарання   Шакібу Отману 15 років позбавлення волі.
З ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних  і кримінальних справ можна ознайомитись за посиланням:
 http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/44506038