flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опитування відвідувачів суду на основі методології карток громадянського звітування

07 квітня 2016, 14:51
Опитування відвідувачів суду на основі методології карток громадянського звітування
 
07 квітня 2016 року відбулася зустріч голови Личаківського районного суду м. Львова Сергія Гирича та керівника апарату Тараса Гвоздя з представником громадського фонду «Право і Демократія» Віталієм Разіком щодо опитування відвідувачів суду на основі методології карток громадянського звітування (КГЗ).
Як відомо, у 2015 році Рада суддів України прийняла кілька важливих рішень для запровадження Міжнародної схеми досконалості суду. Зокрема, 2 квітня 2015 року рішенням №28 було затверджено рамкову систему оцінювання роботи суду, якою рекомендовано раз на три роки проводити опитування громадян-відвідувачів суду за уніфікованою методикою опитування. Також Рада суддів України стала членом Міжнародного консорціуму з питань досконалості суду (http://www.courtexcellence.com), відповідне рішення Ради суддів України № 80 було ухвалене 22 липня 2015 року, що підсилює актуальність подібних досліджень.
Протягом 2015 року Проект USAID «Справедливе правосуддя» підтримав проведення опитувань відвідувачів суду за методологією карток громадянського звітування (КГЗ) у більше, ніж 300 судах України, в тому числі і Личаківського районного суду м. Львова. Зазначена методологія працює в Україні з 2008 року.

 

Обговорювалися питання необхідності в подальшому проведення такого опитування, спроможності судів проводити такі  опитування самостійно або у співпраці із громадськими організаціями, періодичність та терміни  таких опитувань з метою  зрозуміти реальні потреби судів у використанні методології КГЗ.