flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На захисті учасників добровольчих батальйонів антитерористичної операції

14 квітня 2016, 16:33

 На захисті учасниківдобровольчих батальйонів антитерористичної операції  

 
Личаківським районним судом м.Львова задоволено заяву добровольця окремої роти «Карпатська Січ» про встановлення факту його участі у бойових діях під час проведення антитерористичної операції.
        Через  відсутність належного законодавчого врегулювання надання статусу  учасників бойових дій, особам, які  у складі добровольчих батальйонів  приймали участь у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та не поступили на службу до ЗС України,  заявник не міг довести свою участь в бойових діях та отримання поранення під час бойових дій.
         Суд всебічно і повно дослідивши  зібрані у справі докази,  прийшов до переконливого висновку про те, що заявник  брав  участь у бойових діях у складі окремої роти «Карпатська Січ»,  під час проведення антитерористичної операції в період з 20 грудня 2014 року по 27 травня 2015 року та отримав поранення під час виконання бойового завдання в районі села Піски, Донецької області 28.12.2014 року. 
Таким чином, суд захистив право  заявника  як члена добровольчого батальйону, самоорганізованого  для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України  на отримання статусу учасника бойових дій.
З повним текстом рішення Личаківського районного суду м. Львова можна ознайомитися за посиланням:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56897997