flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири інстанції – одне рішення!

20 грудня 2016, 15:26

 Чотири інстанції – одне рішення!

 
Верховний Суд України відмовив у задоволенні заяви захисника засудженого про перегляд ухвали колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 28 січня 2016 року у справі про обвинувачення секретаря Винниківської міської ради та одного із депутатів Винниківської міської ради - спеціаліста по управлінню земельними ресурсами виконавчого комітету Винниківської міської ради в одержанні хабара.
Нагадаємо, що вироком Личаківського районного суду м.Львова від 23 лютого 2015 року обвинувачених визнано винними в одержанні хабара в особливо великому розмірі, поєднаному з його вимаганням, та обрано покарання у виді позбавлення волі на строк п'ять років шість місяців та шість років шість місяців відповідно з відбуттям покарання у кримінально-виконавчій установі з позбавленням права займати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій терміном на 3 роки та з конфіскацією всього належного обвинуваченим майна. Позбавлено обвинувачених, присвоєних їм рангів посадової особи місцевого самоврядування. Обвинувачених взято під варту у залі суду.
З таким рішенням місцевого суду погодилися апеляційний суд Львівської області та Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних  і кримінальних справ, а також Верховний Суд України.
Ці рішення у кримінальному провадженні є прикладом того, що коли органи досудового слідства належним чином розслідують справу та доводять вину обвинувачених у хабарництві службових осіб, суд обирає покарання, яке відповідає тяжкості скоєного.
 
З судовими рішеннями у вищевказаній справі можна ознайомитись за посиланнями:
Вирок Личаківського районного суду м.Львова - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42817379#
Ухала апеляційного суду Львівської області – http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/46128990
Ухвала Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних  і кримінальних справ - http://reyestr.court.gov.ua/Review/55383581
Постанова Верховного Суду України - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/63392723