flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відновив право власності територіальної громади м.Львова на нерухоме майно

04 травня 2018, 09:30

Суд відновив право власності

територіальної громади м.Львова на нерухоме майно

 

Суд повернув нерухоме майно з чужого незаконного володіння у комунальну власність.

03 травня 2018 року рішенням суду задоволено позов Львівської міської ради та скасовано державну реєстрацію права власності на нежитлове приміщення за фізичною особою та витребувано таке з її незаконного володіння.

За обставинами справи право власності на нежитлове приміщення було зареєстровано за Львівською міською радою ще у 2014 році. Незважаючи на це, у 2016 році приватним нотаріусом здійснено державну реєстрацію права власності на це майно за приватним підприємством на підставі начебто Розпорядження Галицької районної адміністрації 1996 року. В той же час, було встановлено, що таке Розпорядження не видавалося, а спірне майно менш ніж за півроку змінило трьох власників, останнім з яких став відповідач у справі.

Оскільки позивачем доведено, що нерухоме майно вибуло з володіння територіальної громади м. Львова в особі Львівської міської ради поза її волею, суд захистив право власності та витребував майно з чужого незаконного володіння.

Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 30 днів з часу складення повного судового рішення.

 

З текстом рішення за кілька днів можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень  http://www.reyestr.court.gov.ua/, вказавши у полі «Справа №» 463/5299/17