flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення присяжним, які виконували свої обов’язки в Личаківському районному суді м. Львова у 2018 році

06 лютого 2019, 13:03

Повідомлення присяжним, які виконували свої обов’язки

в Личаківському районному суді м. Львова у 2018 році

 

Нагадуємо, що особи, які протягом 2018 року приймали участь у розгляді справ в якості присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2019 року подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, за формою, визначеною останнім. Для заповнення Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис.

Оскільки присяжні під час виконання своїх обов’язків у суді (тобто під час залучення до розгляду конкретної справи), стають суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

Це означає, що на присяжних розповсюджується обов’язок подати електронну декларацію у порядок і в строки, визначені Розділом 7 (ст. 45-52) вказаного Закону.

При цьому, відповідальність за порушення вимог фінансового контролю передбачена у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб’єктом декларування - передбачене у статті 366-1 Кримінального кодексу України.