flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагальні питання впровадження поточного етапу судової реформи та єдність судової практики

15 лютого 2019, 16:15

Нагальні питання впровадження поточного етапу судової реформи та єдність судової практики

 

14-15 лютого 2019 року голова Личаківського районного суду м.Львова Григорій Жовнір та судді Сергій Гирич і Володимир Мармаш взяли участь в обговоренні нагальних питань поточного етапу впровадження судової реформи, єдності судової практики, проблемних питань, шляхів їх вирішення та стану здійснення судочинства в Західному регіоні.

В приміщенні Західного апеляційного господарського суду відбулася зустріч голів апеляційних та місцевих судів Західного регіону всіх юрисдикцій з Головою та суддями Верховного Суду, а також участь у зустрічі взяли Голова Вищої ради правосуддя, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська у своїй доповіді наголосила на значимості авторитету судової гілки влади, який напряму пов’язаний із незалежністю суддів та є неможливим без належної комунікації як з іншими гілками влади, так і з суспільством. Єдність судової практики є основоположною гарантією довіри до суду як до державної інституції.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк зазначив, що нове законодавство України створило належне юридичне підґрунтя для створення такої судової системи, яка максимально ефективно здійснюватиме правосуддя, сприятиме відновленню довіри громадян до судової системи та зміцнюватиме міжнародний  авторитет України.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков звернув увагу присутніх на кілька векторів роботи Комісії: безпосереднє кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді, а також добір кандидатів на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Учасники обмінялися думками щодо вирішення нагальних проблемних питань діяльності судової системи України.

За інформацією Національної школи суддів України

Фото: Західний апеляційний господарський суд