flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід громадянам Грузії, які підозрюються у вчиненні крадіжки, поєднаної з проникненням у житло

28 березня 2019, 13:47

Суд обрав запобіжний захід громадянам Грузії,

які підозрюються у вчиненні крадіжки, поєднаної з проникненням у житло

 

  Вчора  пізно ввечері, Личаківський районний суд м. Львова завершив розгляд клопотань слідчого СВ Личаківського відділу поліції Національної поліції у Львівській області  про обрання запобіжного заходу трьом громадянам Грузії та задовольнив клопотання частково.

Суд обрав підозрюваним у вчиненні крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив двом підозрюваним заставу в сумі 576300 гривень, іншому - 672350  гривень.

При цьому, суд врахував вимоги ч.3 ст. 183 КПК України, згідно з якою  слідчий суддя, суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зобов'язаний визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим обов'язків, передбачених цим Кодексом.  Також суд застосував положення ч.5 ст.182 КПК України, оскільки вважав, що застава у максимальному розмірі, який передбачений законом для підозрюваних у вчиненні тяжкого злочину – 80 прожиткових мінімумів,  не здатна забезпечити виконання підозрюваними, покладених на них обов’язків, тому визначив розмір застави, який на думку слідчого судді забезпечить виконання підозрюваними процесуальних обов’язків, визначених ст.177 КПК України і стримає їх від втечі.

Нагадаємо, що 25.03.2019 підрозділ Національної поліції для вирішення надзвичайних ситуацій (КОРД) затримав трьох громадян Грузії, які підозрюються у вчиненні тяжкого злочину.