flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ятдесятиліття Личаківського (раніше Червоноармійського) району м.Львова

30 вересня 2019, 10:54

П’ятдесятиліття Личаківського (раніше Червоноармійського) району м.Львова та Личаківського (раніше Червоноармійського) районного суду м.Львова

 

28 вересня 2019 року з нагоди 50-ої річниці створення Личаківського (раніше Червоноармійського) району м.Львова та Личаківського (раніше Червоноармійського) районного суду м.Львова зустрілися кілька поколінь суддів та працівників апарату, які у різні роки працювали в суді, починаючи ще з середини 70-х. На захід завітали судді у відставці, колишні голови суду, судді, які працювали у Личаківському районному суді м.Львова, а сьогодні здійснюють судочинство в суді апеляційної інстанції, працівники апарату, які згодом стали суддями в інших судах, а також працівники апарату, які у різні часи працювали у суді на посадах, зокрема секретарів судових засідань, консультантів, секретарів суду, судових виконавців.

Нагадаємо, що Червоноармійський (нині Личаківський) районний суд м. Львова утворений відповідно до Постанови Президії Верховної Ради УРСР «Про внесення змін до Постанови Президії Верховної Ради УРСР «Про сітку районних (міських) народних судів та число народних суддів» від 9 червня 1969 р. № 1955-УП.

На той час за Червоноармійським районним судом м. Львова було закріплено 4 посади народних суддів.

За поданням Голови Львівського обласного суду від 24.06.1969 рішенням Виконкому Львівської обласної ради депутатів трудящих від 18.07.1969р. № 527 було призначено перші вибори на вакантні посади двох народних суддів суду, які відбулися 10.08.1969.

За результатами проведених виборів першими суддями Червоноармійського районного народного суду м. Львова були обрані Мота Петро Іванович, Лісна Валентина Сергіївна. Проте через рік – 13 грудня 1970 року відбулись чергові вибори суддів м. Львова, за результатами яких склад Червоноармійського районного народного суду м. Львова був сформований повністю. Суддями було обрано: Лісну Валентину Сергіївну, Мота Петра Івановича, Покотілову Марію Степанівну, Тиркало Павла Даниловича. Першим головою Червоноармійського районного народного суду м. Львова було обрано Тиркало Павла Даниловича.

Сьогодні в Личаківському районному суді м. Львова здійснюють правосуддя дев'ять професійних суддів.