flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи суду на час карантину. Тимчасово припинено розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу.

17 березня 2020, 17:13

Особливості роботи суду на час карантину.

Тимчасово припинено розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу.

 

Рішенням зборів суддів Личаківського районного суду м.Львова від 17.03.2020 вирішено:

Тимчасово, з 17 березня до 03 квітня 2020 року, не проводити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів і повідомити учасників процесу, що розгляд справ буде проводитись за наявності заяв, які подаються до суду про розгляд справ за їх відсутності, в іншому випадку розгляд таких справ буде відкладено.

Зазначені обмеження не стосуються розгляду клопотань органів досудового розслідування, адміністративних матеріалів в яких закінчуються строки, передбачені ст. 38 КУпАП, кримінальних проваджень обвинуваченим в яких обрано запобіжні заходи тримання під вартою, а також справ, які підлягають негайному розгляду в порядку визначеному ЦПК і КАС України.

Учасникам судових процесів рекомендовано: знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину; для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (поштове відділення, електронну пошту та телефон).

Канцелярія суду на вказаний період прийом документів буде здійснювати в обмеженому режимі.

Рішення прийнято відповідно до ч. 5 ст. 128 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», п. 16 рішення Львівської міської комісії з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.

Нагадуємо, що Наказами Голови суду від 16.03.2020 встановлено особливий режим роботи Личаківського районного суду м. Львова та відділу прийому громадян на час карантину.