flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як ознайомитися з матеріалами справи під час карантину?

31 березня 2020, 11:48

Як ознайомитися з матеріалами справи під час карантину?

 

Під час карантину ознайомитися з матеріалами справи можна дистанційно.

Наказом керівника апарату Личаківського районного суду м.Львова від 31.03.2020 визначено, що ознайомлення з матеріалами судової справи в дистанційному режимі здійснюється згідно з вимогами розділу ХІ Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

Так, заяви про ознайомлення з матеріалами справи повинні надсилатись через електронну адресу (Електронний кабінет).

Відповідно до наказу ДСА України від 22.12.2018 №628 «Про проведення тестування підсистеми «Електронний суд» у місцевих та апеляційних судах функціонує підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі. Приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен, судами не здійснюється.

Згідно з вимогами розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, приймання та реєстрація надісланих до суду учасниками судового процесу процесуальних документів повинні здійснюватись з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua, за умови попередньої реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) та з обов`язковим використанням такою особою власного електронного цифрового підпису, з метою обов’язкової ідентифікації за електронним цифровим підписом заявника, як учасника справи, або його представника (адвоката), задля запобігання ознайомлення з матеріалами справи осіб, які в дійсності не є учасниками провадження.

Зверніть увагу! Для реєстрації на порталі «Електронний суд» необхідно мати електронний цифровий підпис. Детальна інформація та відео-інструкція за посиланням: https://id.court.gov.ua/

Нагадуємо, що Наказами Голови суду від 16.03.2020 встановлено особливий режим роботи Личаківського районного суду м. Львова та відділу прийому громадян на час карантину, а Рішенням зборів суддів Личаківського районного суду м.Львова визначено особливості роботи суду на час карантину.